înapoi la baza de date

Cum căutăm?

Câteva aspecte importante:

căutare generală search more

Pentru a căuta un alt nume puteți folosi câmpul search. Rezultatele căutării vor ilustra atât rezultatele cu diacritice, cât și cele fără, indiferent cum introduceți numele. De exemplu, dacă veți căuta numele Lazăr, puteți scrie atât Lazar, cât și Lazăr, iar rezultatele vor include ambele versiuni. De asemenea, puteți scrie Maria Popescu sau Popescu Maria.

căutare generală căutare generală

Spre deosebire de câmpul de căutare nume, la filtre contează diacriticele. Dacă introduceți Serban în loc de Șerban, nu veți primi niciun rezultat.

căutare diacritice

Pentru a căuta un nume utilizând filtre puteți folosi semnul % (wildcard), care inlocuieste caracterul respectiv. De exemplu, putem căuta %serban pentru a vedea dacă există Serban sau Șerban, însă țineți cont de faptul că semnul % înlocuiește orice literă, deci vă poate arăta și Terban sau Verban.

căutare diacritice

Filtrele vă ajută să limitați căutările. Pentru a căuta un județ sau un partid, puteți introduce cuvinte cheie în filtrele de sub câmpul search. Puteți selecta unul sau mai multe filtre. Țineți cont de faptul că dacă veți folosi mai multe filtre se reduce și numărul de rezultate.

cautare nume + județ

Opțiunea = arată rezultate care reflectă identic cuvântul introdus. Dacă numele circumscripției este Arad și veți introduce arad, nu se afișează rezultate. În acest caz, puteți introduce opțiunea like.

căutare sqlite like

Dacă doriți să căutați nume care conțin anumite caractere sau părți de cuvânt, puteți folosi opțiunea contains

sql search contains

Dacă vreți să selectați un anumit an, un loc pe listă sau orice altă valoare numerică puteți folosi și valorile < sau >. De exemplu, puteți adaugă filtrul an și opțiunea <, alături de textul 2020 pentru a selecta rezultatele pentru anii electorali de până în 2020.

mai mic

Cum folosim mai multe filtre?

De exemplu, vrem să căutam un candidat care se numește Șerban, care a participat la alegerile locale, înainte de 2020, în județul Bacău.

datasette search

Cum folosim opțiunea facets?

Suggested facets generează seturi de filtre bazate pe conținutul selectat. De exemplu, dacă selectați numele Ionescu, platforma generează o serie de filtre bazate pe datele legate de acest nume, incluzând alegerile sau județele unde a candidat. Apăsând pe una dintre aceste filtre, vi se vor afișa categoriile corespunzătoare. 

facets
înapoi la baza de date